Hukuk dalları, içerisinde ayrılan bir uygulamadır. Hukuk koyucular ve hukuku uygulayanlar temel iki parçasıdır. Hukuk bürolarının toplum da önemli bir yeri vardır.
Hukuk bürosu, avukatlık faaliyetlerinin uygulandığı ana mekânlardan biridir. Avukatlık ofisi veya avukatlık bürosu olarak da adlandırılmaktadır. Nasıl adlandırılırsa adlandırılsın hukuk bürosu, avukatların mesleklerini icra ettiği ve kamu hizmeti veren yerlerdir. Hukuk büroları avukatların çalışma alanı olarak hem özel hem kamusal hizmet verdiğinden kamusal niteliği de taşımaktadır. Konya’da hukuk bürosu açmak isteyen avukatlar baroya kayıt yaptırmalıdır. Bunun haricinde avukatlık ruhsatı da almaları gerekir. Avukatlık ruhsatını hukuk mezunu olup 1 yıl stajlarını yapanlar alabilir.
Hukuk büroları; avukat ve çalışanlarından oluşan yerlerdir. Avukatlar maddi durumlarına göre ortak, stajyer veya kâtip alarak hukuk bürosunu genişletebilir. Çoğunlukla avukatlar tek çalışmayı tercih etmektedirler. Bunun sebebi alacağı ortakla bazen fikir çatışmasına girmeleri ve ortamda gerginlik yaşanmasıdır. Bilirsiniz ki iki avukatın bir araya gelmesi demek tek doğrunun iki ayrı savunucu tarafından savunulması ve bunu karşı tarafa kabul ettirmesi demektir. Bunun da ne kadar zor olduğunu bilirsiniz.
Hukuk bürolarının konumu, görünümü belli başlı resmi birimlere mevkisi avukatlar için önemlidir. Bunları da göz önüne alarak yerlerini belirler ve çalışma hayatına başlarlar.
Yorumlar (0)